Uzak mesafelerde inanılmaz performans farkı. LAN-4 port 10/100 Base-T( RJ 45)
WAN-DSL RJ 11, SHDSL 2 kablosu için Pin ¾, İşletim sisteminden bağımsız, Köprüleme,IP Routing,NAPT, DHCP, DNS
Dahili Güvenlik Duvarı, WAN Protokol Modeli- Routed PPPoE/ PPPoA
Relayed PPPoA ve DHCP- to- PPP Spoofing- Bridged Ethernet/ Routed Ethernet- Klasik IpoA , NAT traversal dahil VPnP İnternet Ağ geçidi
SHDSL Standart ITU- T 6.991.2 ,Kullanıcı dostu web arayüzü
Router’ a telnet erişimi , Komut satır arayüzü
Menü veya text modda kullanılabilir CLI, Yükseltilebilir yazılım.
G.SHDSL Nedir?
G.SHDSL (Simetrik Yüksek Hızlı Sayısal Abone Hattı) download (alma) ve upload (gönderme) hızları birbirine eşit DSL teknolojisidir. Simetrik bant genişliği ve güvenli erişim imkanı sağlayan G.SHDSL, uzak ofisleri bulunan ve bu noktalarla veri iletişimi yapmak isteyen tüm firmaların kullanabileceği bir hizmettir.
G.SHDSL veya SHDSL(Symmetric high-bit-rate Digital Subscriber Line) Download (alma) ve upload(gönderme) hızları birbirine eşit bir DSL türüdür.G.SHDSL 2 tel (1 çift bakır tel) üzerinden çalışır. ADSL den farklı olarak mevcut telefon hattının kullanılmasının yerine kullanıcıya özel bir hat çekilir. Türk Telekom'un noktadan noktaya ve TTNET internet erişimi olarak iki çeşit G.SHDSL hizmeti vardır.
Noktadan noktaya G.SHDSL hizmeti 2 yada daha fazla noktadaki ofisler arasında uzak alan ağ bağlantısı gerçekleştirmek için kullanılır. Bu ağ sayesinden ofisler kendi aralarında ses, video ve data bağlantısı yapabilirler. Bu hizmetin maliyeti projeye göre değişkenlik göstermektedir.
G.SHDSL İnternet erişimi Türk Telekom'un ADSL gibi en çok yaygınlaşması beklenen hizmetidir. Bu hizmet e-posta yada web sunucusunu kendi bünyesinde barındırmak isteyen, yüksek download/upload trafiği olan firmalar için vazgeçilmez bir sistemdir. İnternet hizmetinde maksimum hız 2 Mbps dir. Bu hızlardan daha fazlasına ihtiyacı olan firmalar Metro Ethernet hizmetinden yararlanabilir.
G.SHDSL Internet erişimi, uzak alan ağlarının birbirine bağlanması, e-learning (uzaktan eğitim), video on demand (isteğe bağlı olarak video yayınları izleme), IP Television, Voice Over IP ve IP Telephony gibi çeşitli uygulamaları desteklemektedir.
G.SHDSL sistemi Adsl sisteminden çok farklıdır. Adsl asimetriktir, yani upload hızı download hızını etkiler. G.SHSL'de ise simetriktir, yani upload ve download hızları birbirinden bağımsızdır.
Uzak ofisler arasında hızlı, güvenli, görüntü ve veri iletişimi için uygun bir teknolojidir.