RP-SMA (Reverse polarity SMA)

Reverse polarity SMA (RP-SMA ya da RSMA) aslında SMA konnektör spesifikasyonunda, gender değişikliğini ifade eder. RP konnektörleri tarif ederken doğru terminolojiyi bulmada hep kafa karışıklığı olagelmiştir. Bunun sebebi genel söylem ve kabuldeki "erkek" ve "dişi" kavramlarıdır, tıpkı "plug" ve "jack" kavramları gibi. Telekom sektöründe alışılagelen ve straight konnektörlerde sorun oluşturmayan plug-male ve jack-female eşleştirmesi RP konnektörlerde kırılmıştır. "SMA male" ve "SMA plug" aynı anlama gelirken, "reverse SMA male" ve "reverse SMA plug" farklıdır. RP-SMA plug konnektör, SMA plug konnektör ile aynı dış parçaya sahiptir. Ancak SMA plug konnektördeki erkek-PIN RP-SMA'da yerini dişi-PIN'e bırakmıştır.

RP-SMA konnektörler özellikle Wi-Fi teçhizatı üreticilerinin tercihi olmuştur. Bunun sebebi de özel bazı lokal regülasyonlara uyma gereğidir.

Reverse polarity terimi, elektromagnetik polarite'yi çağrıştırabilir ancak aslında gender değişikliğini ifade eder. Burada RP-SMA örneği verildi. Ancak RP-TNC, RP-N Type,vs. diğer konnektörler için de reverse polarity geçerlidir.

Uygun Kablolar
RG58U -- S-A111F
RG59U -- S-A111G
RLF5 -- S-A111/RLF5
RLF7 -- S-A111/RLF7
H155 -- S-A111/H155
Her türlü konnektör talepleriniz ve sorularınız için bize ulaşın. GYM

En Çok Görüntülenenler